Sekané steaky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 700 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 0.25 l Tymián sušený
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 452 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 1386.2 mg
  • Vláknina 48967.5 mg
  • Vitamín A 48967.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 81.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi opečeme slaninu do křupava. Vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírovém ubrousku. Pánev s tukem uchováme.

  • 2

    Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nahrubo. Zeleninu dáme do pánve s výpekem a smažíme 5 minut. Maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři oválné asi 2 cm silné steaky.

  • 3

    Zeleninovou směs dáme na mísu a zakrytou necháme na teplém místě. Do pánve k výpeku přidáme olej a steaky v něm opečeme z každé strany asi 4 minuty. Hotové je rozložíme na zeleninu a uchováme v teple.

  • 4

    Do pánve vlijeme víno, přidáme tymián a za stálého míchání vše krátce povaříme. Výpek přichycený ke dnu pánve pečlivě seškrábeme. Horkým výpekem přelijeme připravené steaky, posypeme opečenou slaninou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu