Sekané steaky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 21 g
- Sodík 452 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 117 mg
- Draslík 1386.2 mg
- Vláknina 48967.5 mg
- Vitamín A 48967.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.5 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 81.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi opečeme slaninu do křupava. Vyjmeme z pánve a necháme okapat na papírovém ubrousku. Pánev s tukem uchováme.
-
2
Papriku očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme ji na proužky. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nahrubo. Zeleninu dáme do pánve s výpekem a smažíme 5 minut. Maso osolíme, opepříme a vytvarujeme z něj čtyři oválné asi 2 cm silné steaky.
-
3
Zeleninovou směs dáme na mísu a zakrytou necháme na teplém místě. Do pánve k výpeku přidáme olej a steaky v něm opečeme z každé strany asi 4 minuty. Hotové je rozložíme na zeleninu a uchováme v teple.
-
4
Do pánve vlijeme víno, přidáme tymián a za stálého míchání vše krátce povaříme. Výpek přichycený ke dnu pánve pečlivě seškrábeme. Horkým výpekem přelijeme připravené steaky, posypeme opečenou slaninou a ihned podáváme.