Hovězí se zelenými fazolkami
Suroviny
- 500 g Hovězí maso zadní
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 72.5 mg
- Draslík 166.2 mg
- Vláknina 3684.9 mg
- Vitamín A 3684.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme fazolové lusky a nakrájíme je na 5 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, přidáme maso, česnek a čtyři minuty opékáme, za stálého míchání. Hotové vyjmeme z pánve.
-
3
Ve woku rozpálíme zbytek oleje, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme, za stálého míchání. Přidáme vývar, fazolky, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a fazolky vaříme 5-7 minut do poloměkka. Škrob, sojovou omáčku, sherry a nastrouhaný zázvor smícháme a vlijeme do pánve. Vaříme asi 2 minuty, aby tekutina zhoustla. Maso i s vypečenou šťávou vrátíme do pánve a vše prohřejeme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme.