Hovězí se zelenými fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 166.2 mg
  • Vláknina 3684.9 mg
  • Vitamín A 3684.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme fazolové lusky a nakrájíme je na 5 cm dlouhé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, přidáme maso, česnek a čtyři minuty opékáme, za stálého míchání. Hotové vyjmeme z pánve.

  • 3

    Ve woku rozpálíme zbytek oleje, přidáme cibuli a dvě minuty opékáme, za stálého míchání. Přidáme vývar, fazolky, snížíme teplotu, pánev zakryjeme a fazolky vaříme 5-7 minut do poloměkka. Škrob, sojovou omáčku, sherry a nastrouhaný zázvor smícháme a vlijeme do pánve. Vaříme asi 2 minuty, aby tekutina zhoustla. Maso i s vypečenou šťávou vrátíme do pánve a vše prohřejeme. Osolíme, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu