Burgundské rumpsteaky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 19 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 ml Víno červené
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 226.9 mg
  • Draslík 69.2 mg
  • Vláknina 889.8 mg
  • Vitamín A 889.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, z masa odstraníme tuk.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpálíme olej s máslem a steaky nakrájené z roštěné na něm prudce opečeme. Z každé strany 3 minuty, aby uvnitř zůstaly růžové. Přendáme na mísu, osolíme, opepříme a zakryté necháme v teple.

  • 3

    Do pánve k výpeku přidáme cibuli a dusíme 5 minut doměkka.

  • 4

    Hnědou omáčku podávanou k pečeni smícháme s vínem a vodou. Přidáme do pánve a vaříme asi 3 minuty, až zhoustne.

  • 5

    Omáčkou přelijeme maso a ihned podáváme.

  • 6

Komentáře k receptu