Burgundské rumpsteaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 34 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 226.9 mg
- Draslík 69.2 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, z masa odstraníme tuk.
-
2
Ve větší pánvi rozpálíme olej s máslem a steaky nakrájené z roštěné na něm prudce opečeme. Z každé strany 3 minuty, aby uvnitř zůstaly růžové. Přendáme na mísu, osolíme, opepříme a zakryté necháme v teple.
-
3
Do pánve k výpeku přidáme cibuli a dusíme 5 minut doměkka.
-
4
Hnědou omáčku podávanou k pečeni smícháme s vínem a vodou. Přidáme do pánve a vaříme asi 3 minuty, až zhoustne.
-
5
Omáčkou přelijeme maso a ihned podáváme.
-
6