Hovězí s brokolicí a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 450 g Hovězí svíčková
  • 200 g Kaštany jedlé
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • 5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 987.5 mg
  • Vláknina 5644 mg
  • Vitamín A 5644 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 110.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sojovou omáčku, med, sherry a škrob smícháme. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka, vodní kaštany z konzervy necháme okapat.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání v něm asi minutu opékáme zázvor nakrájený na nudličky. Přidáme maso a opékáme 3 minuty za stálého míchání. Pak maso vyjmeme a necháme v teple.

  • 3

    Do pánve dáme brokolici a vodu. Vaříme pod pokličkou asi 3 minuty do měkka. Pak přidáme kaštany, cibuli a směs se sojovou omáčkou, povaříme asi 2 minuty. Mícháme, dokud směs trochu nezhoustne.

  • 4

    K brokolici přimícháme maso se šťávou, osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu