Hovězí s brokolicí a zázvorem
Suroviny
- 400 g Brokolice
- 450 g Hovězí svíčková
- 200 g Kaštany jedlé
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibulka jarní
- 5 polévková lžíce Med včelí
- 5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 6 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 987.5 mg
- Vláknina 5644 mg
- Vitamín A 5644 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sojovou omáčku, med, sherry a škrob smícháme. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka, vodní kaštany z konzervy necháme okapat.
-
2
Ve woku rozpálíme olej a za stálého míchání v něm asi minutu opékáme zázvor nakrájený na nudličky. Přidáme maso a opékáme 3 minuty za stálého míchání. Pak maso vyjmeme a necháme v teple.
-
3
Do pánve dáme brokolici a vodu. Vaříme pod pokličkou asi 3 minuty do měkka. Pak přidáme kaštany, cibuli a směs se sojovou omáčkou, povaříme asi 2 minuty. Mícháme, dokud směs trochu nezhoustne.
-
4
K brokolici přimícháme maso se šťávou, osolíme a podáváme.