Hovězí filé v ústřicové omáčce
Suroviny
- 500 g Hovězí svíčková
- 350 g Fazolové klíčky
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Solamyl
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 7 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 12 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 681.6 mg
- Vláknina 5715.8 mg
- Vitamín A 5715.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme 2 lžíce oleje, lžičku soli, pepř, sojovou omáčku, rýžové víno a škrob rozmíchaný ve vodě.
-
2
Maso nakrájíme na tenké, asi 5 cm dlouhé proužky, které marinujeme v připravené omáčce.
-
3
Cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme. Chilli papričku očistíme a nasekáme.
-
4
Pánev wok rozpálíme, vlijeme 3 lžíce oleje, přidáme česnek, cibuli, papričku a vše promícháme. Přidáme nakrájené maso, asi minutu ho opékáme, vyjmeme a necháme v teple.
-
5
Do pánve dáme zbytek oleje, přidáme klíčky z fazolí mungo a za stálého míchání několik minut restujeme. Pak znovu přidáme maso, sůl, pepř a ústřicovou omáčku. Ihned podáváme.