Krůtí rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Krůtí maso
  • 350 g Rýže loupaná
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 0.5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.25 l Víno bílé
  • 0.75 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 879 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 482.9 mg
  • Vláknina 11102.2 mg
  • Vitamín A 11102.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na proužky, lehce posypeme moukou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Mrkev a celerové stonky očistíme a vše nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V širokém hrnci rozpálíme olej s máslem, přidáme cibuli, podusíme, přidáme zeleninu, maso a vše osmažíme. Pak přidáme vypranou rýži a necháme ji zesklovatět.

  • 3

    Zalijeme vínem, přidáme plátek citrónu a povaříme. Za stálého míchání přilijeme vývar, tekutina se stále musí vařit. Osolíme, opepříme, přidáme špetku šafránu a dusíme při mírné teplotě asi 20 minut. Plátek citrónu vyjmeme.

  • 4

    Hotové rizoto by mělo být trochu kašovité, ale ne příliš. Nasekané lístky koriandru vmícháme do rizota. Posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu