Rybí filety ze Středomoří
Suroviny
- 50 g Kapary sterilované
- 800 g Rajčata
- 10 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 50 g Olivy černé
- 800 g Pangasius - filety
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 4 stroužek Česnek
- 1 šálek Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2.4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1465 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 679.1 mg
- Vláknina 9039 mg
- Vitamín A 9039 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z opláchnutých filetů odstraníme kosti, zakapeme citronovou šťávou a vložíme v misce na půl hodiny do chladničky. Mezitím spaříme rajčata, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme lžičkou jadérka i šťávu a dužninu nakrájíme na dílky. Olivy vypeckujeme a s kapary necháme okapat.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme a obojí zpěníme na 2 lžících rozehřátého oleje. Poté přidáme dvě třetiny rajčatové dužiny, vmícháme protlak a víno. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a napůl přikryté dusíme 20 minut. Poté vmícháme kapary, olivy, zbylou dužninu a dusíme 5 minut. Udržujeme teplé.
-
3
Filety otřeme, rozpůlíme a nařízneme mřížky. Osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbylý olej, kousky ryb do něj vložíme omoučenou stranou dolů. Přidáme lístky šalvěje a zvolna opékáme 3 minuty z každé strany.
-
4
Hotové filety vyskládáme na plochou mísu, obložíme aromatickým ragú z rajčat, ozdobíme lístky bazalky a ihned servírujeme.