Rybí filety ze Středomoří

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Kapary sterilované
  • 800 g Rajčata
  • 10 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 50 g Olivy černé
  • 800 g Pangasius - filety
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 šálek Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2.4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 313 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1465 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 679.1 mg
  • Vláknina 9039 mg
  • Vitamín A 9039 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z opláchnutých filetů odstraníme kosti, zakapeme citronovou šťávou a vložíme v misce na půl hodiny do chladničky. Mezitím spaříme rajčata, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme lžičkou jadérka i šťávu a dužninu nakrájíme na dílky. Olivy vypeckujeme a s kapary necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme a obojí zpěníme na 2 lžících rozehřátého oleje. Poté přidáme dvě třetiny rajčatové dužiny, vmícháme protlak a víno. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a napůl přikryté dusíme 20 minut. Poté vmícháme kapary, olivy, zbylou dužninu a dusíme 5 minut. Udržujeme teplé.

  • 3

    Filety otřeme, rozpůlíme a nařízneme mřížky. Osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbylý olej, kousky ryb do něj vložíme omoučenou stranou dolů. Přidáme lístky šalvěje a zvolna opékáme 3 minuty z každé strany.

  • 4

    Hotové filety vyskládáme na plochou mísu, obložíme aromatickým ragú z rajčat, ozdobíme lístky bazalky a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu