Fazole s kyselým mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Mléko kefírové
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 2274.3 mg
  • Vláknina 38531.5 mg
  • Vitamín A 38531.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Den předem namočené fazole necháme v téže vodě přejít varem. Potom vodu slijeme, fazole zalijeme horkou vodou, uvaříme doměkka a scedíme.

  • 2

    V zapékací míse zahřejeme sádlo, přidáme mletou papriku, fazole, osolíme a mírně osmahneme.

  • 3

    Oloupaný česnek nadrobno nasekáme, rozmícháme v kyselém mléce a mlékem zalijeme fazole. Promícháme a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Komentáře k receptu