Kuře v parmezánové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1430 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 99 g
- Sodík 1598 mg
- Bílkoviny 111 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 836 mg
- Draslík 1527.5 mg
- Vláknina 10647.5 mg
- Vitamín A 10647.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou zeleninou. Měkké maso vychladíme, vykostíme a nakrájíme na podlouhlé kousky.
-
2
Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou a vývarem z kuřete a necháme dobře povařit.
-
3
Žloutky ušleháme a promícháme s nastrouhaným sýrem a 1 šálkem vývaru. Přilijeme k omáčce a nakonec přidáme nastrouhaný křen.
-
4
Maso vložíme do omáčky asi na 5 minut, aby se prohřálo.
-
5
Podáváme s rýží.