Kuře v parmezánové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 šálek Křen
  • 1 šálek Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1430 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 1598 mg
  • Bílkoviny 111 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 836 mg
  • Draslík 1527.5 mg
  • Vláknina 10647.5 mg
  • Vitamín A 10647.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře uvaříme v osolené vodě spolu s oloupanou zeleninou. Měkké maso vychladíme, vykostíme a nakrájíme na podlouhlé kousky.

  • 2

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studenou vodou a vývarem z kuřete a necháme dobře povařit.

  • 3

    Žloutky ušleháme a promícháme s nastrouhaným sýrem a 1 šálkem vývaru. Přilijeme k omáčce a nakonec přidáme nastrouhaný křen.

  • 4

    Maso vložíme do omáčky asi na 5 minut, aby se prohřálo.

  • 5

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu