Skopové maso s cibulí a mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 750 g Skopová plec
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 125 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 60.3 mg
  • Vláknina 2935.5 mg
  • Vitamín A 2935.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a oloupanou mrkev nastrouháme.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme sádlo a dusíme na něm maso s cibulí a mrkví. Když je maso zpola měkké, přidáme bobkový list, tymián, pepř a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

  • 3

    Měkké maso zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a povaříme.

  • 4

    Nakonec pokrm okyselíme octem.

Komentáře k receptu