Skopové maso s cibulí a mrkví
Suroviny
- 150 g Cibule
- 100 g Mrkev kořen
- 750 g Skopová plec
- 100 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 0.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 125 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 60.3 mg
- Vláknina 2935.5 mg
- Vitamín A 2935.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme a oloupanou mrkev nastrouháme.
-
2
V kastrole rozehřejeme sádlo a dusíme na něm maso s cibulí a mrkví. Když je maso zpola měkké, přidáme bobkový list, tymián, pepř a dodusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme trochou vody.
-
3
Měkké maso zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou a povaříme.
-
4
Nakonec pokrm okyselíme octem.