Papriky zapékané s houbovou náplní
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Sýr Parmezán
- 600 g Žampiony čerstvé
- 200 g Houby čerstvé
- 125 g Mozzarella
- 20 g Margarín
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 18 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 218.2 mg
- Draslík 1018.1 mg
- Vláknina 11590.9 mg
- Vitamín A 11590.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a omyjeme. Houby nakrájíme, cibuli drobně nasekáme, pórek pokrájíme na tenké plátky. Papriky rozpůlíme, zbavíme semeníků, stopky necháme. Papriky spaříme 3 minuty ve vroucí vodě, zprudka zchladíme a rozložíme na utěrku, řeznou plochou dolů, okapat.
-
2
Příprava bešamelu:
-
3
Do světlehněda opražíme mouku nasucho. Poté za stálého míchání přiléváme mléko a povaříme na hustý hladký bešamel, který necháme vychladnout.
-
4
Houby opečeme 5 minut na rozehřátém oleji, přidáme cibuli, pórek, majoránku a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme a 2 minuty dusíme na mírném plameni. Vmícháme petrželku a polovinu směsi vložíme do zapékací mísy.
-
5
Do vychladlého bešamelu vmícháme žloutky a nastrouhaný parmezán. Dle chuti dosolíme a dopepříme. Na závěr vmícháme druhou polovinu směsi, řádně rozmícháme a hotovou směsí naplníme papriky. Plněné papriky vyskládáme na směs v zapékací míse, poklademe tenkými plátky mozzarelly. Pokrm pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 200°C.
-
6
Hotové zapečené papriky ozdobíme lístky bazalky a podáváme jako přílohu k bramborové kaši či dušené rýži.