Kuře s omáčkou z tuňáka
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 150 g Tuňák v oleji
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Okurky
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Sardelové řezy
- 1 ks Hřebíček
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 6 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 39 g
- Sodík 2722 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 263.7 mg
- Draslík 999.8 mg
- Vláknina 5624.3 mg
- Vitamín A 5624.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a zapíchneme do ní hřebíček. Vývar s mrkví, cibulí, nasekanými listy tymiánu a petrželkou přivedeme k varu. Vložíme do něj maso a 15 minut vaříme mírným varem.
-
2
Konzervu tuňáka ve vodě necháme okapat, rozmixujeme se sardelkami a 100 ml vývaru. Přidáme majonézu, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ostré nakládané okurčičky a kapary nasekáme nadrobno a vmícháme do omáčky.
-
3
Vejce vařená natvrdo oloupeme, nakrájíme na osminky a dáme stranou. Prsíčka vyjmeme z vývaru, nakrájíme na plátky a přendáme na mísu. Přelijeme je částí omáčky, zbylou podáváme zvlášť. Ozdobíme vejci, olivami a ihned podáváme.