Dušená kuřecí prsíčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 7 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 128 mg
- Draslík 1046.8 mg
- Vláknina 4531 mg
- Vitamín A 4531 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme olej, osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme z obou stran dozlatova.
-
2
Žampióny očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Prsa z hrnce vyndáme, olej slijeme a v hrnci ponecháme jen lžíci oleje. Přidáme houby, česnek, mražené fazolky a dusíme asi 3 minuty.
-
3
Přimícháme rajskou omáčku nebo protlak, vývar, drcené chilli papričky a vše přivedeme k varu. Vrátíme do hrnce maso a při mírné teplotě dusíme ještě 10 minut, až maso i fazolky změknou.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.