Fazolová rozvárka s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 16 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 16.5 mg
- Draslík 2517.3 mg
- Vláknina 46531.5 mg
- Vitamín A 46531.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole den předem namočené uvaříme v téže vodě téměř doměkka. Před dovařením je osolíme a přidáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka.
-
2
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Zaprášíme moukou, promícháme a přidáme spolu s bobkovým listem k fazolím. Krátce povaříme a podáváme.