Džuveč z pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 5 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 633.4 mg
- Vláknina 10211 mg
- Vitamín A 10211 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek zbavíme zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a zalijeme osolenou vařící vodou. Chvíli povaříme a vodu scedíme.
-
2
V kastrole rozehřejeme olej a špalíčky pórku na něm asi 15 minut opékáme. Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, mletou papriku, omytá rajčata nakrájená na plátky a rýži. Vše osolíme, zalijeme vývarem z pórku a dusíme do změknutí rýže asi 20 minut (nejlépe v troubě).
-
3
Pokrm podáváme pokapaný citronovou šťávou.