Džuveč z pórku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pórek
  • 500 g Rajčata
  • 75 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.18 dl Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 633.4 mg
  • Vláknina 10211 mg
  • Vitamín A 10211 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý pórek zbavíme zelených částí, nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 5cm a zalijeme osolenou vařící vodou. Chvíli povaříme a vodu scedíme.

  • 2

    V kastrole rozehřejeme olej a špalíčky pórku na něm asi 15 minut opékáme. Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, mletou papriku, omytá rajčata nakrájená na plátky a rýži. Vše osolíme, zalijeme vývarem z pórku a dusíme do změknutí rýže asi 20 minut (nejlépe v troubě).

  • 3

    Pokrm podáváme pokapaný citronovou šťávou.

Komentáře k receptu