Sumec s pekanovými ořechy
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 kg Sumec filety
- 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 5 polévková lžíce Ořechy pekanové
- 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1210 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 236.2 mg
- Draslík 931.3 mg
- Vláknina 7744.2 mg
- Vitamín A 7744.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce s vodou rozšleháme, mouku smícháme s pepřem, solí a špetkou cayenského pepře.
-
2
Filé z ryby obalíme v mouce, vejcích a mletých pekanových oříšcích. Ořechy do ryby jemně zatlačíme.
-
3
V pánvi rozpálíme polovinu oleje a polovinu másla. Dva plátky ryby smažíme z obou stran 3–4 minuty, do zlatohněda. Vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve dáme zbytek oleje a másla a stejným způsobem osmažíme druhé dva kousky.
-
4
Hotové ryby upravíme na talíře, ozdobíme citrónovými plátky a ihned podáváme.