Biokuličky s omáčkou
Suroviny
- 1 kostka Polévkové kostky Vitana
- 10 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer - nať
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Petržel kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Hovězí maso mleté
- 1 šálek Smetana sójová
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 25 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 168.4 mg
- Draslík 1363.4 mg
- Vláknina 10043 mg
- Vitamín A 10043 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme 200ml vody.
-
2
Opepříme, osolíme, přidáme bujon a dusíme. Občas promícháme.
-
3
Rozmixujeme zeleninu a přilijeme sójovou smetanu.
-
4
Necháme povařit.
-
5
Z masa tvoříme malé kuličky, které v oleji fritujeme.
-
6
Kuličky zalijeme omáčkou.