Biokuličky s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové kostky Vitana
  • 10 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer - nať
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Hovězí maso mleté
  • 1 šálek Smetana sójová
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 168.4 mg
  • Draslík 1363.4 mg
  • Vláknina 10043 mg
  • Vitamín A 10043 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 99.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme 200ml vody.

  • 2

    Opepříme, osolíme, přidáme bujon a dusíme. Občas promícháme.

  • 3

    Rozmixujeme zeleninu a přilijeme sójovou smetanu.

  • 4

    Necháme povařit.

  • 5

    Z masa tvoříme malé kuličky, které v oleji fritujeme.

  • 6

    Kuličky zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu