Pstruzi s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Anglická slanina
  • 800 g Pstruh
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 150.9 mg
  • Draslík 1031 mg
  • Vláknina 2411 mg
  • Vitamín A 2411 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku, pepř a sůl, dvě lžíce této směsi dáme stranou. Duhové pstruhy opláchneme a dobře obalíme ve směsi.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno, žampióny očistíme a překrojíme. Slaninu nakrájíme na 2 cm široké proužky a v pánvi opečeme dokřupava. Opečenou slaninu vyjmeme na papírový ubrousek a necháme okapat.

  • 3

    Ve výpeku opečeme pstruhy, z každé strany asi 5 minut, dohněda. Uchováme v teple.

  • 4

    Do výpeku přidáme máslo, vložíme cibuli a dusíme asi 3 minuty. Přidáme žampióny a rovněž podusíme. Zasypeme zbylou moukou a dobře promícháme. Pomalu přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme, až vznikne lehká omáčka.

  • 5

    Část omáčky rozdělíme na hotové pstruhy, zbylou omáčku dáme do omáčníku. Pstruhy upravíme na čtyři talíře a posypeme slaninou a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu