Pstruzi s houbovou omáčkou
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 800 g Pstruh
- 250 g Žampiony čerstvé
- 100 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 36 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 150.9 mg
- Draslík 1031 mg
- Vláknina 2411 mg
- Vitamín A 2411 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, pepř a sůl, dvě lžíce této směsi dáme stranou. Duhové pstruhy opláchneme a dobře obalíme ve směsi.
-
2
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno, žampióny očistíme a překrojíme. Slaninu nakrájíme na 2 cm široké proužky a v pánvi opečeme dokřupava. Opečenou slaninu vyjmeme na papírový ubrousek a necháme okapat.
-
3
Ve výpeku opečeme pstruhy, z každé strany asi 5 minut, dohněda. Uchováme v teple.
-
4
Do výpeku přidáme máslo, vložíme cibuli a dusíme asi 3 minuty. Přidáme žampióny a rovněž podusíme. Zasypeme zbylou moukou a dobře promícháme. Pomalu přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme, až vznikne lehká omáčka.
-
5
Část omáčky rozdělíme na hotové pstruhy, zbylou omáčku dáme do omáčníku. Pstruhy upravíme na čtyři talíře a posypeme slaninou a nasekanou petrželkou.