Omeleta se špenátem a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 400 g Špenát listový čerstvý
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 0.5 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.8 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Slunečnice - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 315 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 255.3 mg
  • Draslík 1506.4 mg
  • Vláknina 15278.2 mg
  • Vitamín A 15278.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.6 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řádně omyté brambory uvaříme i se slupkou v osolené vodě. Teplé oloupeme, necháme vychladnout a poté nakrájíme na plátky. Špenát opláchneme ve studené vodě, vložíme do kastrolku a krátce podusíme mírně podlitý. Špenát necháme okapat, vychladnout, vymačkáme a listy rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Slunečnicová semínka opražíme na rozehřátém oleji, přidáme prolisovaný česnek a brambory. Za občasného míchání zprudka opečeme dočervena.

  • 3

    Petrželku s pažitkou jemně nasekáme. Vejce rozšleháme, vmícháme smetanu, dle chuti osolíme, opepříme a přidáme polovinu bylinek.

  • 4

    Připravený špenát přidáme k bramborám, řádně prohřejeme, zalijeme vaječnou míšeninou, jednou zlehka promícháme a poté pozvolna opékáme tak dlouho, dokud se vejce nesrazí a nezhoustnou (zhruba 10 minut).

  • 5

    Omeletu necháme chvilku na pánvi „dojít“, poté ji sesuneme na větší plochou mísu, posypeme bylinkami a servírujeme nakrájenou na dílky.

Komentáře k receptu