Francká hutná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 242 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 43 mg
- Draslík 1628 mg
- Vláknina 26280.8 mg
- Vitamín A 26280.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 145.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a brambory oloupeme, celer a mrkev oškrábeme a vše nakrájíme na plátky. Pórek a květák očistíme, pórek nakrájíme na kolečka a květák rozebereme na růžičky.
-
2
V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm 5 minut opékáme mleté maso. Přidáme zeleninu a přilijeme vodu. Osolíme, opepříme, zakryjeme a vaříme 10 minut.
-
3
Hotovou polévku dochutíme, nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželí. Ihned podáváme.