Vestfálské falešné kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1529 kcal
- Sacharidy 208 g
- Tuky 194 g
- Sodík 972 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 203 g
- Cholesterol 68 mg
- Draslík 5648.5 mg
- Vláknina 126742 mg
- Vitamín A 126742 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené fazolky očistíme a nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Do velkého kastrolu dáme fazolky, saturejku, tymián, mrkev, brambory a slaninu. Osolíme, opepříme a vaříme asi 20 minut při střední teplotě.
-
3
Jablka a hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce spolu s konzervou bílých fazolí. Vaříme 10 minut.
-
4
Z polévky vyndáme saturejku. Slaninu pokrájíme a vrátíme do polévky, ochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Ihned podáváme z hrnce.