Jehněčí kýta s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 54 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 593.9 mg
- Vláknina 483 mg
- Vitamín A 483 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
-
2
K měkkému masu přidáme omytou, nadrobno nasekanou petrželku a ještě chvíli povaříme.
-
3
Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji k masu a povaříme.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a dílky citronu.