Jehněčí kýta s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Jehněčí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 593.9 mg
  • Vláknina 483 mg
  • Vitamín A 483 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka.

  • 2

    K měkkému masu přidáme omytou, nadrobno nasekanou petrželku a ještě chvíli povaříme.

  • 3

    Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji k masu a povaříme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a dílky citronu.

Komentáře k receptu