Jarní závitky s krabím a vepřovým masem a houbami
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 50 g Nudle rýžové
- 170 g Vepřové maso mleté
- 55 g Houby Shitake sušené
- 115 g Krabí maso mražené
- 1 kávová lžička Omáčka rybí
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Salát hlávkový
- 4 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 ks Máta
- 1 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.04 dl Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 31 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 45.4 mg
- Draslík 347.7 mg
- Vláknina 8560.8 mg
- Vitamín A 8560.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme nudle a houby. Sušené houby necháme namáčet cca 10 min. v horké vodě, scedíme a nakrájíme na tenké plátky. Nudle povaříme cca 8 min. ve slané vodě, scedíme a nakrájíme na menší kousky.
-
2
V pánvi rozpálíme lžíci oleje, přidáme nakrájenou jarní cibulku, nastrouhanou mrkev, mleté vepřové maso a 8-10 min. restujeme. Poté stáhneme plamen, přidáme krabí maso, rybí omáčku a ochutíme solí a pepřem. Vmícháme nudle s houbami a necháme odstát.
-
3
Každý čtverec těsta nejprve potřeme kukuřičným škrobem, dáme na něj lžičku nádivky, okraje přehneme směrem do středu a srolujeme do válečku. Švy zamázneme také kukuřičným škrobem.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a závitky smažíme cca 6-8 min. Podáváme na talíři obloženém listy salátu, nakrájenou mátou, bazalkou, koriandrovými lístky a okurkou.