Chřestová polévka se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 206.1 mg
- Vláknina 4598.6 mg
- Vitamín A 4598.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílý chřest oloupeme a nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé. V hrnci zahřejeme vodu, přidáme sůl, cukr, třetinu másla a kousky chřestu. Vaříme asi 15 minut.
-
2
Zbylé máslo rozpustíme v jiném hrnci, přisypeme mouku a necháme ji zpěnit, až zezlátne. Chřest vyndáme z vývaru, jíšku zředíme chřestovým a kuřecím vývarem.
-
3
Polévku vaříme asi 10 minut, pak do ní vmícháme smetanu a chřestové hlavičky. Zbylý chřest můžeme upotřebit v jiném pokrmu. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.