Lahodná zeleninová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čočka červená
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 501.7 mg
  • Vláknina 14569.8 mg
  • Vitamín A 14569.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, stonek celeru očistíme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm minutu podusíme.

  • 2

    Přidáme vypranou červenou čočku, vývar, vodu, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme 15 minut při mírné teplotě, až je zelenina měkká.

  • 3

    Rajče spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme na kostičky vložíme do polévky a vaříme 10 minut pod pokličkou.

  • 4

    Vyjmeme bobkový list. Polévku nalijeme do talířů a posypeme kolečky jarní cibulky. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu