Lahodná zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 94 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 501.7 mg
- Vláknina 14569.8 mg
- Vitamín A 14569.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, stonek celeru očistíme, mrkev oloupeme a vše nakrájíme nahrubo. Na pánvi rozpálíme olej a zeleninu na něm minutu podusíme.
-
2
Přidáme vypranou červenou čočku, vývar, vodu, bobkový list, tymián a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme 15 minut při mírné teplotě, až je zelenina měkká.
-
3
Rajče spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme na kostičky vložíme do polévky a vaříme 10 minut pod pokličkou.
-
4
Vyjmeme bobkový list. Polévku nalijeme do talířů a posypeme kolečky jarní cibulky. Ihned podáváme.