Amaretti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Mandle
  • 180 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 kávová lžička Tresť mandlová
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 154.9 mg
  • Vláknina 4943.6 mg
  • Vitamín A 4943.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků a cukrů vyšleháme tuhý sníh.

  • 2

    Přidáme mleté, neloupané mandle, likér, esenci a citrónovou kůru.

  • 3

    Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky cca 4 cm v průměru dál od sebe.

  • 4

    Pečeme na 160°C dozlatova.

  • 5

    Amaretti musí být křehké, ale zevnitř měkké. Upečené necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu