Sladké ravioly - cukroví z Itálie
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 27 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 165.6 mg
- Draslík 53.1 mg
- Vláknina 1827.6 mg
- Vitamín A 1827.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 85.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, pokrájené máslo, žloutky, vodu, citr.kůru, vanilku a sůl propracujeme na hladké těsto, zabalíme a necháme v chladu odležet.
-
2
Těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme z něj kolečka o průměru 4-5 cm.
-
3
Na jednu polovinu koleček dáme trochu marmelády, kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přehneme na sebe a přitiskneme.
-
4
Takto vyrobené taštičky dáme na plech vyložený pečícím papírem dál od sebe a povrch propícháme vidličkou. Pečeme na 175°C.
-
5
Ještě teplé posypeme cukrem a vychladlé zdobíme pramínkem rozpuštěné polevy.