Dubrovnický pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 32 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 293.8 mg
- Draslík 78.9 mg
- Vláknina 1031 mg
- Vitamín A 1031 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme, vmícháme do něj mouku, nastrouhaný sýr, mléko, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Mícháme do zhoustnutí, potom směs necháme vychladnout.
-
2
Do vychladlé směsi vmícháme utřené žloutky a pevný sníh, ušlehaný z bílků. Zlehka promícháme, vlijeme do vymazané pudinkové formy a uzavřeme. Vaříme hodinu v páře.
-
3
Uvařený pudink vklopíme z formy a nakrájíme na porce. Podáváme politý např. omáčkou z drůbežích vnitřností nebo kaparovou omáčkou.