Smažené lišky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Lišky čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.28 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 48.8 mg
  • Vláknina 1126.3 mg
  • Vitamín A 1126.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné lišky nakrájíme na plátky, vsypeme do vroucí vody s bobkovým listem, chvíli povaříme a scedíme.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme lišky, oloupaný a nasekaný česnek, sůl, pepř. Dusíme, dokud se nevypaří všechna tekutina.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm nebo jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře k receptu