Francouzské madlenky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 130 g Cukr krupice
  • 130 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.75 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 53.2 mg
  • Vláknina 1765.6 mg
  • Vitamín A 1765.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme máslo a necháme ho zchladnout. Utřeme cukr, vejce, vanilkový cukr a citrónovou kůru, pomalu přidáme mouku, kypřící prášek a sůl, nakonec vmícháme máslo. Těsto necháme nejlépe přes noc v chladu.

  • 2

    Formičky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vychlazené těsto zamícháme a do každé formičky dáme lžíci, těsto se samo během pečení rozlije do formičky a udělá uprostřed kopeček.

  • 3

    Pečeme v předehráté troubě na 190°C. Po chvíli můžeme snížit teplotu na 150°C a dopéct madlenky dokud nebudou okraje zlaté.

  • 4

    Větší formičky 11-13 minut, menší 7-9 minut. Upečené cukroví necháme chvíli vychladnout a potom vyklepneme z formiček.

  • 5

    Podáváme ihned nebo uskladníme do těsnící nádoby.

Komentáře k receptu