Rajská omáčka pizzaiola
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 800 g Rajčata
- 100 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 0.25 kávová lžička Tabasco
- 2 ks Cibule
- 2 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 5 g
- Sodík 226 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 659.3 mg
- Vláknina 7621.8 mg
- Vitamín A 7621.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli, česnek a celer oloupeme, posekáme na jemno.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli, česnek a celery. Přidáme rajčata z konzervy, protlak, cukr a necháme krátce povařit. Přilijeme víno, vhodíme bobkový list.
-
3
Osolíme, opepříme, přidáme papriku, nové koření a rozmarýn. Petrželku omyjeme, osušíme, nasekáme a přidáme do omáčky. Vmícháme několik kapek tabasca a necháme 20 minut vařit.
-
4
Nazávěr rozmixujeme ručním mixérem a dochutíme kořením.
-
5
Můžeme podávát teplé i studené.