Lečo s tofu
Suroviny
- 300 g Cuketa
- 300 g Sýr sójový - Tofu
- 300 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Libeček
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Sůl mořská
- 1 polévková lžíce Mouka sójová odtučněná
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 6 g
- Sodík 71 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 569.1 mg
- Vláknina 8340 mg
- Vitamín A 8340 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji.
-
2
Postupně přidáme očištěné, na kousky nakrájené papriky a cuketu, omytá, na dílky nakrájená rajčata a na kostičky nakrájené tofu. Podle chuti osolíme, okořeníme nasekaným libečkem a přidáme mletou papriku. Zalijeme mlékem rozmíchaným se sójovou moukou a podusíme doměkka.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.