Zeleninová antipasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 5 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 5.1 mg
- Draslík 256.7 mg
- Vláknina 6364.8 mg
- Vitamín A 6364.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme nadrobno nasekaný česnek, olej, ocet, oregano, sůl a pepř.
-
2
Lilek omyjeme, nakrájíme na příčné plátky silné 5 mm. Plátky rozložíme na plech vyložený alobalem, potřeme olejovou směsí, pečeme v předehřáté troubě na 250°C asi 4 minuty z každé strany. Po vyndání z trouby je znovu potřeme olejovou směsí.
-
3
Cuketu a papriku omyjeme, cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky. Papriku rozpůlíme, vyjmeme semínka, nakrájíme na proužky 2,5 cm široké.
-
4
Pečený lilek udržujeme teplý, plátky cukety a proužky papriky položíme na plech a potřeme olejovou směsí. Dáme do trouby, pečeme 3 minuty, pak je obrátíme, znovu potřeme a pečeme znovu 3 minuty.
-
5
Zeleninu upravíme na čtyři talíře, pokapeme olejovou směsí, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.