Kuře v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Játra kuřecí
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 2400 g Kuře
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 125 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 2 kávová lžička Pepř cayenský
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 285.8 mg
  • Draslík 799.6 mg
  • Vláknina 6431.3 mg
  • Vitamín A 6431.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve kuřata pod tekoucí vodou omyjeme a osušíme. Poté je rozčtvrtíme. Ochutíme solí, pepřem a do kůže vetřeme kajenský pepř. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme nadrobno a mrkev nahrubo nastrouháme.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí čtvrtky a restujeme do zlatohněda. Přidáme cibuli, mrkev, rajčata bez slupky nakrájená na kousky, čerstvý tymián a bobkový list. Postupně přiléváme vývar, pivo a nakonec přidáme nadrobno nakrájená játra. Vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a na mírném ohni dusíme cca 25minut, dokud maso není hotové. Občas promícháme.

  • 3

    Tymián a bobkový list poté vyjmeme, vmícháme zakysanou smetanu a vše pomalu prohřejeme.

Komentáře k receptu