Kuře v pivu
Suroviny
- 125 g Játra kuřecí
- 40 g Máslo čerstvé
- 2400 g Kuře
- 125 ml Vývar drůbeží
- 125 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2 kávová lžička Pepř cayenský
- 3 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 51 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 285.8 mg
- Draslík 799.6 mg
- Vláknina 6431.3 mg
- Vitamín A 6431.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve kuřata pod tekoucí vodou omyjeme a osušíme. Poté je rozčtvrtíme. Ochutíme solí, pepřem a do kůže vetřeme kajenský pepř. Připravíme si cibuli, kterou nakrájíme nadrobno a mrkev nahrubo nastrouháme.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme kuřecí čtvrtky a restujeme do zlatohněda. Přidáme cibuli, mrkev, rajčata bez slupky nakrájená na kousky, čerstvý tymián a bobkový list. Postupně přiléváme vývar, pivo a nakonec přidáme nadrobno nakrájená játra. Vše důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme a na mírném ohni dusíme cca 25minut, dokud maso není hotové. Občas promícháme.
-
3
Tymián a bobkový list poté vyjmeme, vmícháme zakysanou smetanu a vše pomalu prohřejeme.