Chřest s vaječným sypáním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 19 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 245.6 mg
- Draslík 681.4 mg
- Vláknina 12371.8 mg
- Vitamín A 12371.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest omyjeme, oloupeme (pokud je mladý, loupat nemusíme), zdřevnatělé části odřízneme a chřest svážeme do čtyř svazků. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu s cukrem, citronovou šťávou a 10 g tuku. Do vroucí vody vložíme chřest a na mírném ohni vaříme 8 minut. Děravou naběračkou chřest vyjmeme, necháme okapat. Rozložíme na lněnou utěrku, druhou utěrkou chřest přikryjeme a udržujeme teplý.
-
2
V době vaření chřestu opražíme na 80 g tuku strouhanku dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odkrojíme 4 plátky na ozdobu a zbylá nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme, necháme okapat, jemně nakrájíme a smícháme s vejci, pepřem a strouhankou.
-
3
Svazky chřestu rozvážeme, upravíme na podlouhlou mísu a vyjma hlaviček posypeme strouhankovou směsí. Ozdobíme plátky rajčat, vajec, posypeme petrželkou a ihned podáváme.