Salát z mangoldu s vepřovými řízečky
Suroviny
- 400 g Vepřová kýta
- 10 g Kokos sušený
- 200 g Mangold
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 0.5 ks Mango
- 3 ks Meruňky
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Olej bodlákový
- 0.56 polévková lžíce Olej bodlákový
- 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 26 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 189.7 mg
- Draslík 737.3 mg
- Vláknina 5123.9 mg
- Vitamín A 5123.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme dužinu manga a meruněk, nasekaný česnek a chilli papričku, med, olej, nakládaný zelený pepř a vše rozmixujeme. Ochutíme kapkou octa, solí, cukrem, kari a paprikou.
-
2
Ze stonků mangoldu stáhneme slupku, nakrájíme na úzké podélné proužky a uvaříme, aby zůstal mírně křupavý. Listy ponoříme na okamžik do vroucí vody, necháme okapat a nasekáme nahrubo.
-
3
Lžíci citrónové šťávy promícháme s bodlákovým olejem, solí a nakapeme na mangold.
-
4
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na proužky a osolíme. Vidličkou rozšleháme vejce, na další talíř si připravíme strouhaný kokos s trochou chilli koření. Maso nejdříve obalíme ve vejci a poté v kokosu. Opatrně smažíme v nepříliš horkém oleji asi 2 minuty. Kokos se nesmí připálit.
-
5
Proužky osmahnutých řízečků rozložíme na ochucený mangold a podáváme s ovocnou omáčkou.
-
6