Zeleninová polévka se sýrovými topinkami
Suroviny
- 400 g Bageta
- 250 g Brambory
- 250 g Kapusta růžičková
- 150 g Mrkev kořen
- 40 g Sýr Niva (Rokfór)
- 50 g Pepř růžový celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Pórek
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1.2 l Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 93 g
- Sodík 1677 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 789.3 mg
- Vláknina 27263 mg
- Vitamín A 27263 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Růžičkovou kapustu očistíme od poškozených listů, košťál vyřízneme, větší růžičky rozpůlíme. Ostatní zeleninu očistíme, mrkev s pórkem pokrájíme na plátky, brambory na kostky. Hovězí vývar přivedeme k varu.
-
2
Rozehřejeme olej, osmahneme na něm pórek, přidáme ostatní zeleninu a vše zprudka pečeme 4 minuty. Poté přidáme prolisovaný česnek a zalijeme vroucím vývarem. Do vajíčka na čaj vložíme 10 kuliček růžového pepře, přidáme do polévky, osolíme a vše na mírném ohni vaříme do měkka. Na závěr vmícháme do polévky nasekanou petrželku.
-
3
Bagety rozkrájíme na plátky, opečeme nasucho v pánvi, vyjmeme, rozložíme na plech, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v předehřáté troubě sýr roztavit. Bagety posypeme mletou paprikou a podáváme k polévce.