Polévka ze zeleniny a hub s brandy
Suroviny
- 200 g Cuketa
- 100 g Mrkev kořen
- 250 g Žampiony čerstvé
- 100 g Houby čerstvé
- 5 g Pepř černý celý
- 50 ml Ouzo - Metaxa Brandy
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Paprika červená
- 2 ks Bujón hovězí
- 0.5 hrst Celer - nať
- 0.5 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 59 g
- Sodík 1290 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 611.6 mg
- Vláknina 8081.4 mg
- Vitamín A 8081.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu s houbami očistíme, houby nakrájíme na kousky, cibulky a mrkev na plátky, papriku s cuketou na kostky a cibuli jemně nasekáme. Do čistého plátýnka vložíme oloupané stroužky česneku, chilli papričky, 12 zrnek pepře a svážeme. Bylinky svážeme dohromady nití.
-
2
Jarní cibulky s cibulí zpěníme v hrnci na rozehřátém oleji, přidáme houby a minutu opečeme. Poté přidáme mrkev, papriku s cuketou, zalijeme 1,5 l vody, přidáme kostky vývaru, zabalené koření a bylinky. Vše vaříme přikryté doměkka.
-
3
Koření s bylinkami z polévky vyjmeme, přidáme worcesterskou omáčku, osolíme, odstavíme z ohně a dochutíme pepřem a brandy.