Těstoviny s fazolemi a špenátem
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 300 g Těstoviny čtyřvaječné
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 200 g Fazole bílé sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Oregano čerstvé
- 1 špetka Sůl mořská
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 6 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 716.7 mg
- Vláknina 9337.5 mg
- Vitamín A 9337.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na oleji orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku. Přidáme oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata, osolíme a okořeníme lístky oregana. Vše dusíme asi 10 minut.
-
3
Potom do pokrmu přidáme okapané fazole a omyté špenátové listy. Prohřejeme, přidáme uvařené těstoviny a promícháme.
-
4
Při podávání posypeme pokrm nastrouhaným sýrem.