Rybí polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Petržel kořen
  • 200 g Filé rybí
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Mouka rýžová
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 46.3 mg
  • Draslík 435 mg
  • Vláknina 9866.5 mg
  • Vitamín A 9866.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Pórek řádně omyjeme, nakrájíme na plátky a orestujeme v hrnci na lžíci oleje. K pórku přidáme pokrájenou zeleninu a zprudka opečeme minutu. Poté přilijeme litr vody, přidáme bobkový list a vegetu. Uvedeme k varu a přidáme hrášek. Polévku přikryjeme a vaříme doměkka 20 minut.

  • 2

    Filé opláchneme, osušíme ubrouskem, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme z každé strany 2 minuty. Poté filé přikryjeme a udržujeme teplé. Krevety opláchneme v horké vodě, necháme okapat a 14 krevet odložíme stranou.

  • 3

    Malou naběračku vývaru smícháme se smetanou a moukou a vymícháme dohladka, přilijeme do hrnce a vše pozvolna vaříme 5 minut. Mezitím nakrájíme filé na kousky a spolu s krevetami přidáme do vroucí polévky a ještě chvilku povaříme. Na závěr polévku osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a ozdobíme odloženými krevetami a bazalkou. Polévka má mírně nakyslou chuť, proto je vhodná po oslavách.

Komentáře k receptu