Salát z kořenové zeleniny s čerstvým smetanovým sýrem
Suroviny
- 250 g Petržel kořen
- 250 g Mrkev kořen
- 100 g Sýr smetanový 65%
- 1 ks Citrony
- 1 ks Jablka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr moučkový
- 1 špetka Kari koření
- 2 polévková lžíce Dýňová semínka
- 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 312 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 60.7 mg
- Draslík 942.5 mg
- Vláknina 25480.5 mg
- Vitamín A 25480.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 209.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablko, mrkev a petržel oloupeme, nastrouháme nahrubo, přilijeme citrónovou šťávu, promícháme, aby si suroviny zachovaly barvu.
-
2
Sýr rozděláme se smetanou, ořechovým olejem, solí, pepřem, kari, výrazně osladíme.
-
3
Dýňová semena opražíme na suché pánvi, až začnou vonět, necháme je vychladnout a nasypeme na hotový salát.
-
4
Ihned podáváme s pečivem.