Salát z kořenové zeleniny s čerstvým smetanovým sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Petržel kořen
  • 250 g Mrkev kořen
  • 100 g Sýr smetanový 65%
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 špetka Kari koření
  • 2 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 312 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 60.7 mg
  • Draslík 942.5 mg
  • Vláknina 25480.5 mg
  • Vitamín A 25480.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 209.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablko, mrkev a petržel oloupeme, nastrouháme nahrubo, přilijeme citrónovou šťávu, promícháme, aby si suroviny zachovaly barvu.

  • 2

    Sýr rozděláme se smetanou, ořechovým olejem, solí, pepřem, kari, výrazně osladíme.

  • 3

    Dýňová semena opražíme na suché pánvi, až začnou vonět, necháme je vychladnout a nasypeme na hotový salát.

  • 4

    Ihned podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu