Dušená jablka na calvadosu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 22 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 306.9 mg
- Vláknina 13279.5 mg
- Vitamín A 13279.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkový salát nebo směs salátů, např. polníček, římský a hlávkový, natrháme na kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo a jablka v něm asi minutu dusíme. Podlijeme calvadosem, lehce pocukrujeme a necháme zkaramelizovat.
-
3
Cibuli nasekáme najemno a smícháme s octem, olejem, kořením a nasekanou pažitkou.
-
4
Salát upravíme na talíře. Dresink přelijeme přes salátové listy a nahoru rozložíme dušená jablka.