Teplá salátová srdíčka s paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 19 g
- Sodík 218 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 27.4 mg
- Draslík 705.8 mg
- Vláknina 10919 mg
- Vitamín A 10919 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátová srdíčka např. z římského salátu, rozpůlíme, opláchneme a necháme oschnout.
-
2
Papriky omyjeme, odstraníme semena a nakrájíme na tenké plátky. Rozdělíme je na čtyři talíře. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme, vyjmeme semena a nakrájíme nadrobno.
-
3
Cibuli nasekáme najemno, na pánvi rozpálíme máslo a cibuli dusíme, až zesklovatí. Srdíčka položíme na pánev, řezem dolů, lehce osolíme a opepříme. Dusíme asi minutu, podlijeme vínem, zakryjeme a dusíme ještě asi 3 minuty.
-
4
Hotovou zeleninu vyjmeme z pánve a položíme na talíř. Do výpeku přidáme dvě lžíce smetany, promícháme, osolíme, opepříme a vrátíme srdíčka. Přidáme rajčata, necháme přejít varem a rozdělíme na talíře s paprikami.