Švýcarský salát s uzeninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salám měkký
  • 150 g Okurky
  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1269 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 522.4 mg
  • Vláknina 3836.5 mg
  • Vitamín A 3836.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salám nakrájíme na proužky, okurky v pikantním nálevu necháme okapat a spolu se sýrem bez kůrky nakrájíme rovněž na proužky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spojíme se všemi ostatními surovinami.

  • 2

    Ocet, olej, dvě lžíce z okurkového nálevu, telecí vývar, hořčici, sůl a pepř důkladně prošleháme.

  • 3

    Směsí přelijeme salát a důkladně promícháme. Přiklopíme a necháme minimálně hodinu v chladu. Před podáváním dochutíme solí a pepřem a dvěma lžícemi nálevu z okurek.

  • 4

    Ozdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu