Švýcarský salát s uzeninou
Suroviny
- 400 g Salám měkký
- 150 g Okurky
- 300 g Sýr Ementál (Primátor)
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Cibule
- 1 ks Pažitka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1269 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 522.4 mg
- Vláknina 3836.5 mg
- Vitamín A 3836.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salám nakrájíme na proužky, okurky v pikantním nálevu necháme okapat a spolu se sýrem bez kůrky nakrájíme rovněž na proužky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spojíme se všemi ostatními surovinami.
-
2
Ocet, olej, dvě lžíce z okurkového nálevu, telecí vývar, hořčici, sůl a pepř důkladně prošleháme.
-
3
Směsí přelijeme salát a důkladně promícháme. Přiklopíme a necháme minimálně hodinu v chladu. Před podáváním dochutíme solí a pepřem a dvěma lžícemi nálevu z okurek.
-
4
Ozdobíme nasekanou pažitkou.