Zapečená bernská polévka
Suroviny
- 200 g Pórek
- 500 g Husí stehna
- 50 g Máslo čerstvé
- 4 krajíc Chléb toastový
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer bulvový
- 4 ks Brambory
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 49 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 23.4 mg
- Draslík 720.6 mg
- Vláknina 19026.2 mg
- Vitamín A 19026.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá husí stehna vložíme do dvou litrů osolené vroucí vody, vaříme asi 90 minut.
-
2
Mrkev, celer a brambory oloupeme, spolu s omytým zelím nadrobno nakrájíme, omytý pórek a oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Vše přidáme do vývaru k masu a vaříme ještě 60 minut.
-
3
Uvařená stehna vykostíme, nakrájíme, zeleninu s vývarem rozmixujeme a vložíme nakrájené maso. Zeleninu i maso urovnáme do zapékací mísy a navrch položíme nasucho opečené toasty, posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme rozehřátým máslem.
-
4
Pokrm zapékáme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut. Podáváme v zapékací míse.