Mouřenín s čokoládou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 250 g Čokoláda hořká
  • 170 g Ořechy vlašské
  • 300 g Cukr krupice
  • 35 g Kakao - prášek
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 40 g Med včelí
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Smetana sójová
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 93.3 mg
  • Draslík 257.5 mg
  • Vláknina 5940.4 mg
  • Vitamín A 5940.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme trochu vychladnout. Ořechy nasekáme, vejce utřeme s cukry, esencí a solí do jemného krému. Vmícháme 3 lžíce kávy a řepkový olej.

  • 2

    Mouku smícháme s 25 g kakaa a práškem do pečiva, vmícháme do vaječného krému. Promícháme s ořechy a čokoládou.

  • 3

    Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 30-35 minut. Horký koláč napustíme zbylou kávou a necháme vychladnout.

  • 4

    Polevu zahříváme za stálého míchání v rendlíku spolu se smetanou a medem, dokud se nerozpustí. Potřeme koláč, necháme chvíli zaschnout, pak posypeme zbylým kakaem a nakrájíme na čtverce.

Komentáře k receptu