Bramborová kaše s dýni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 8 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 7.1 mg
- Draslík 1176.8 mg
- Vláknina 9330.8 mg
- Vitamín A 9330.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Uvaříme v osolené vodě doměkka.
-
2
Z dýně odstraníme semena, oloupeme j, opereme a nakrájíme na malé kousky. Povaříme v osolené vodě asi 15-20 minut.
-
3
Dýni slijeme a rozmixujeme. Brambory rovněž slijeme a rozmačkáme je. Smícháme s dýňovým pyré a rostlinným tukem.
-
4
Osolíme, opepříme a ochutíme kari kořením.