Sýrový koláč s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 370 g Mouka polohrubá
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 6 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 123.6 mg
  • Draslík 70.7 mg
  • Vláknina 2742.2 mg
  • Vitamín A 2742.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme vodu, kmín, sůl a máslo, přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme mouku, povaříme asi 20 minut, potom necháme zchladnout a vmícháme vejce.

  • 2

    Zpracujeme, přidáme strouhaný nebo nakrájený sýr a znovu propracujeme.

  • 3

    Těsto vyválíme na předem vymazaný plech a pečeme ve středně teplé troubě.

  • 4

    Ještě teplý posypeme sekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu