Horchata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 19 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 372.5 mg
- Vláknina 17031 mg
- Vitamín A 17031 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 9.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži důkladně vypereme, necháme okapat, vyklopíme do mísy a zalijeme vodou. Zakryjeme a necháme minimálně 2 hodiny máčet, nejlépe přes noc.
-
2
Rýži scedíme, 600 ml vody dáme stranou. Rýži vložíme do mixéru a zpracujeme co nejjemněji. Přidáme blanšírované mandle a zpracujeme, až budou jemně umleté.
-
3
Přidáme skořici, strouhanou limetkovou kůru a cukr. Přilijeme vodu z máčení rýže a mícháme, až se cukr rozpustí.
-
4
Podáváme ve velkých sklenicích s ledem a limetkovou kůrou.