Pikantní kuřecí stehýnka s pórkem
Suroviny
- 800 g Brambory
- 500 g Pórek
- 100 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Kuřecí stehna
- 2 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Chilli omáčka
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Jogurt bílý
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 39 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 178 mg
- Draslík 1559.1 mg
- Vláknina 16876 mg
- Vitamín A 16876 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. Sherry smícháme s medem, chilli pastou a solí. Směsí potřeme stehna a asi 1 hodinu je marinujeme.
-
2
Oloupané brambory nakrájíme na hranolky, oloupaný pórek na kousky. Zeleninu promícháme s prolisovaným česnekem a spolu se stehýnky vložíme na vymazaný pekáč. Přidáme omyté limetky nakrájené na dílky. Maso polijeme směsí oleje, soli a cukru a vše zalijeme vývarem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, potom zeleninu promícháme a stehýnka dopékáme ještě 10 minut.
-
3
Smícháme jogurt se solí, limetkovou kůrou a ušlehanou smetanou. Rozdělíme na talíře spolu s kuřetem a zeleninou a podáváme.